Confidenţialitate

România în Direct: Școlile se redeschid după o vacanță forțată. Ce credeți despre criteriul vaccinării profesorilor? | VIDEO

Școlile din România au fost redeschise astăzi în format fizic, după o vacanță forțată de două săptămâni, din cauza valului patru al epidemiei.

Criteriul de deschidere a fost unul: gradul de vaccinare al profesorilor. Ministrul Cîmpeanu l-a numit un compromis spunând că ”poporul nu are viitor cu școlile închise. ”

Totuși, consiliile de administrație pot hotărî ca școala să rămână închisă, chiar dacă gradul de vaccinare al profesorilor trece de 60%.

Ministrul spune c-a ales acest criteriu pentru că, dacă ar fi folosit rata de incidență, doar 7 la sută dintre școli ar fi fost deschise. Acest criteriu este cerut, însă de asociațiile de părinți și de cea mai mare parte a elevilor.

Deși școala a început, testele de salivă promise nu au ajuns în țară, iar procedura de folosire a lor nu este publică până la această oră.

Este corectă decizia de redeschidere a școlii? Ce criteriu ar fi trebuit să folosească autoritățile pentru funcționarea școlilor? Cum s-a procedat la școala la care se află copiii voștri?