Confidenţialitate

România în Direct: Școala online. Sunteți de acord ca profesorii să primească un bonus la salariu? | VIDEO

Ministerul Educației caută mai multe soluții legale prin care să-i oblige profesori să țină orele online, acolo unde este cazul.

În ultima săptămână, au apărut relatări ale unor cazuri în care profesorii nu sunt de acord să predea pe internet. Potrivit unor surse ministeriale, citate de Europa FM, la instituție s-au primit și unele cereri mai puțin obișnuite. Astfel unii profesori au cerut plata chiriei locuinței sa a unor drepturi de autor ca să țină orele online.

La rândul lor, asociațiile de părinți au anunțat că ”unii profesori vor să încaseze salariile de sută la sută, dar doar să le trimită copiilor poze pe telefon, lăsând actul de învățare în seama părinților. Iar premierul Ludovic Orban spune că guveelernul va adopta soluții legale astfel încât școala online să devină obligatorie, unde se impune.

Pe de altă parte, PSD a introdus în dezbaterea parlamentară un proiect de lege prin care toți profesorii să primească în perioad pandemiei un spor la salariu de 2000 de lei, iar personalul nedidactic unul de 1500 de lei. Inițiativa urmează să fie adoptată în regim de urgență.

În ce condiții sunteți de acord cu acordarea unui bonus salarial profesorilor? Rezolvă acesta problemele apărute cu școala online? Sau e preferabilă măsura unor reglementări mai stricte?