Confidenţialitate

România în Direct: “Să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica.” Klaus Iohannis, declaraţii neclare despre un posibil referendum – VIDEO

Întrebat de jurnaliști, la Cotroceni, despre decizia pe care o va lua privind revocarea din funcție a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis a spus că așteaptă motivarea deciziei Curții pe care o va citi cu atenție, și că orice ar fi, va respecta statul de drept dar se va  asigura că procurorii rămân independenți.

Asta după ce Curtea Constituțională a hotărât săptămâna trecută că șeful statului trebuie să semneze decretul.

Cât privește organizarea unui posibil referendum prin care poporul să fie consultat dacă șeful statului ar trebui să semneze sau nu decretul, Klaus Iohannis a spus că “este o discuție care se poate purta, dacă se impune sau nu un referendum.

Însă aici apar anumite riscuri. O decizie a Curții Constituționale nu poate fi discutată prin referendum.

Sunt tot mai mulți politicieni care pun oarecum sub semnul întrebării anumite aspecte ale independenței justiției și, dacă va fi nevoie, putem să convocăm un referendum. ” 

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.