Confidenţialitate

România în Direct: Războiul lui Clotilde Armand cu ”mafia gunoaielor”. Ce fel de primar preferi: eficient sau reformator? | VIDEO

Prefectul Capitalei este așteptat să anunțe astăzi dacă instituie sau nu stare de alertă în Sectorul 1 din cauza gunoaielor neridicate. Cererea a fost făcută de primarul Sectorului, Clotilde Armand după ce compania Romprest a refuzat să ridice de marți până vineri seara gunoiul de pe străzile din sector.

Clotilde Armand a spus că este supusă unui ”nou șantaj de tip mafiot ” din partea companiei Romprest care ”este plătită cu bani mulți ca să ridice gunoiul.” Primarul și-ar dori renegocierea unui contract dezavantajos și care face ca ridicarea gunoiului în sectorul 1 să fie printre cele mai scumpe din țară. Cele două părți se află în litigiu și în privința altor servicii.

Nu este primul episod de acest fel, situația repetându-se și anul trecut. Co-președintele USRPLUS, Dan Barna, a anunțat că o sprijină complet pe Clotilde Armand în încercarea de ”a opri risipa banilor publici”. Pe de altă parte, Clotilde Armand a intrat în conflict și cu aliații din PNL, partid cu care USRPLUS administrează Sectorul 1.

Ce așteptați de la un primar: să fie eficient sau să reformeze instituția pe care o conduce? Care este modelul de primar pe care-l apreciați? Ce este mai important? Rezolvarea problemelor comunității sau gestionarea eficientă a banului public?

Foto: INQUAM Photos/George Călin