Confidenţialitate

România în Direct: Raport World Vision România: unul din cinci copii nu este niciodată fericit. Cum trece copilul tău prin această criză? | VIDEO

Ultimele luni sunt perioada cea mai complicată pentru copiii din România. Fie că s-a învățat în sistem online, fie că a fost vorba de sistemul hibrid, este clar că școala nu a funcționat la parametrii obișnuiți.

Iar dezbaterea publică s-a purtat în jurul tabletelor, a autorităților, a pregătirii profesorilor, a sporurilor. Și a unei sumedenii de probleme pe care noi, oamenii mari, le știm mai bine.

Totuși, cum trece copilul tău de această perioadă? Ce-ți spune despre el? Este fericit sau trist? Majoritatea copiilor din România își petrec astăzi mai tot timpul în fața unor ecrane, fără a avea contact social sau atingeri omenești. De multe ori blocați doar cu părinții în casă, cu siguranță că asta are efecte asupra lor. Lumea noastră trăiește o perioadă cum n-a mai fost.

Iar noi putem să vă spunem o parte dintre consecințe sau o parte dintre probleme. Sunt cuprinse într-un raport al organizației neguvernamentale World Vision România și-i privește pe copiii din zonele cele mai sărace din România. Raportul arată că în perioada pandemiei situația acestora s-a înrăutățit.

O măsurătoare spune că doar 80 la sută dintre copii mai au încredere în părinți. Apoi, unul din cinci copii spune că nu este niciodată fericit. Șapte la sută dintre ei spun că au o viață rea. Un sfert dintre ei nu se spală niciodată pe mâini. Mai bine de zece la sută nu mănâncă de două ori pe zi. De rechizite nu mai poate fi vorba, căci părinții nu mai au bani pentru a aduce hrana zilnică. Un sfert dintre ei nu sunt ajutați niciodată cu școala. Și lista poate continua.

România în Direct te invită astăzi să povestești cum trece copilul tău prin această criză, fie că stai la oraș, fie că stai la țară. Cum se simte? De cine sau de ce îi este dor cel mai tare? Ce îi este cel mai greu? Și ce bucurie a avut în ultima vreme?