Confidenţialitate

România în Direct: Prima zi cu certificat verde. Unde v-a fost cerut și unde nu? Impulsionează acesta vaccinarea? | VIDEO

De luni, în România se aplică certificatele verzi ”în majoritatea activităților zilnice”, după cum s-a exprimat președintele Iohannis.

Astfel în mai multe locuri este permis doar accesul persoanelor vaccinate și a celor care au trecut prin boală. Este vorba de magazine nealimentare, săli de sport, piscine, săli de jocuri.

Certificatul este cerut și-n instituții publice, dar aici este admis și un test În benzinării magazine alimentare, asu biserici se poate intra fără restricții.

Este pentru prima dată când acest certificat este aplicat pe scară largă în România, iar acest lucru a debutatcu neînțelegeri și ineficiență. Inițial, hotărârea de guvern nu prevedea obligativitatea ca mall-urile să se supună restricțiilor, dar aceasta a fost îndreptată în urma presiunii publice. Raed Arafat a trebuit să explice măsurile care au fost aplicate, dar și controversele iscate. Între timp, cotele de vaccinare au ajuns la cel mai înalt nivel de până acum.

Cum funcționează aplicarea certificatului verde? Unde vi s-a cerut fost și unde nu? Credeți că apariția acestuia este cea care impulsionează vaccinarea?