Confidenţialitate

România în Direct: O Națională mică-mică și o problemă mai mare. De ce nu mai sunt românii buni la sport? | VIDEO

Naționala de fotbal a României a fost învinsă prima dată în istorie de echipa Armeniei, după un meci dramatic, la Erevan.

România a condus cu 2 la 1, dar a pierdut cu 3 la 2 în ultimele minute. Asta înseamnă diminuarea masivă a șanselor de a merge la un Campionat Mondial, primul după 24 de ani. România nu s-a calificat nici la Euro. 

Declinul fotbalului este însoțit de o dezbatere permanentă despre cine ar trebui să conducă acest sport și care generație este mai potrivită din punct de vedere al performanței. Handbalul se află într-o situație similară, echipa națională de fete ratând calificarea la Olimpiadă, iar cea de băieți fiind învinsă de statul Kosovo. Iar înaintea Olimpiadei din Japonia, cele mai multe speranțe ale României se leagă de Simona Halep sau de loturile de scrimă și canotaj. 

România este departe de performanțele sportive din perioada comunistă și din anii 90 și nici perspectivele nu sunt mai bune. Bugetele alocate sportului sunt mici, iar mai bine de 70 % dintre români nu fac niciodată sport. Din 100 de români, doar 5 merg la sală. 

Ce vă supără cel mai tare la Naționala României? Mai aveți încredere într-o mare performanță? De ce nu mai sunt românii buni la sport ca altă dată?