Confidenţialitate

România în Direct | Ministrul de Finanțe: sunt semne de revenire din criză. Cum merge la tine la muncă, de fapt? | VIDEO

Ultimele zile au adus fiecare câte un nou vârf al epidemiei în România.

Guvernul a anunțat noi restricții care au afectat cel mai tare funcționarea serviciilor în România.

Noi seturi de interdicții vor fi aplicate punctal în diverse localități ale țării.

Este de așteptat ca acestea să ducă la suspendarea activității unor companii și la trecerea măcar în șonaj tehnic a unor lucrători.

Datele mari ale economiei arată o scădere masivă a exporturilor, ceea ce a dus la un deficit al balanței comerciale de peste 11 miliarde de euro.

Criza bugetară urmează să se adâncească mai ales dacă pensiile mărite cu 40 la sută vor intra în vigoare. Produsul intern brut este într-o scădere de aproape 5 procente pe primul semestru, iar un raport al Băncii Mondiale arată că economia din România își va reveni mai greu decât se anticipase. Este probabil ca în 2021 de abia să atingă nivelul din 2018-2019.

Totuși, într-o declarație recentă, ministrul de Finanțe, Florin Cîțu spune că lui toate datele îi arată semnele unei reveniri economice. Spune c-a văzut creșteri în activitatea din construcții, în IT și că planul de investiții al guvernului susține economia chiar aducându-i creșteri.

România în Direct te invită azi să spui cum se văd toate aceste lucruri de la firul ierbii, din economia reală.

Împărtășești optimismul ministrului de finanțe? A început economia României să-și revină sau, dimpotrivă, criza este în plină desfășurare? Cum merge astăzi afacerea ta, la șase luni de la declanșarea crizei? E mai bine sau mai prost, fie că ești angajat sau angajator? Și la ce te aștepți?