Confidenţialitate

România în Direct: Ministru ”competent în utilizarea calculatorului.” Care dintre noii miniștri vă inspiră încredere? | VIDEO

Miniștrii cabinetului Ciucă sunt audiați în comisiile parlamentare, iar o parte dintre ei sunt deja avizați. Este de așteptat ca audierile să se încheie cu succes, PNL și PSD deținând majoritatea în comisii. Votul de învestitură va fi acordat mâine.

Noul guvern va avea 21 de ministere. Lista este alcătuită din miniștrii cu experiență politică, dar și din nume noi, necunoscute publicului larg. Miniștrii propuși la finanțe și economie au ocupat funcții în instituții publice sau private, dar la un nivel mediu de management. Ministrul Digitalizării, deputatul Florin Roman este la prima întâlnire cu acest domeniu. Nu există semne că partidele ar fi apelat la cei mai buni profesioniști pe care-i au la dispoziție.

Ce credeți despre cei numiți în funcția de ministru? Care dintre numele din listă vă inspiră încredere? Ce spun aceste numiri despre avansarea în funcția publică din România? Ce criterii credeți că se aplică la aceste numiri?