Confidenţialitate

România în Direct: Începe vaccinarea copiilor între 12 și 15 ani. Ce hotărâre ați luat pentru copilul vostru?

De miercuri va fi posibilă în România și vaccinarea copiilor care au măcar vârsta de 12 ani. Astăzi se pot vaccina deja cei care au împlinit 16 ani. În cursul zilei de marți autoritățile vor publica ce caracteristici are produsul în cazul copiilor, dar și instrucțiunile de vaccinare. Vaccinul nu este obligatoriu.

Posibilitatea de a vaccina copiii cu serul de Pfizer a fost aprobată de Agenția Europeană a Medicamentului și vine într-un moment în care ratele de vaccinare din România scad. Statele Unite și Canada și-au dat acordul pentru vaccinarea cu Pfizer și aceasta are loc deja. În Anglia este testată o variantă de AstraZeneca pentru copii și China face același lucru cu vaccinul său, dar la o grupă de vârstă foarte mică, 3 ani.

Autoritățile din România au încurajat părinții să-și vaccineze copiii. În valul al treilea al pandemiei s-au înregistrat spitalizări ale unor copii și chiar cazuri la terapie intensivă. În același timp, în Germania, Comisia de Vaccinare a anunțat că nu se grăbește să dea o recomandare de vaccinare pentru că nu are suficiente date privind efectele secundare. Recomandarea ar putea fi dată doar pentru copiii care au afecțiuni importante.

Vă vaccinați copiii? Ce argumente veți cântări în favoarea și împotriva vaccinării? Cum i-ați învățat să se protejeze de boală în aceste zile?

Cătălin Striblea vă așteaptă să luați parte la dezbaterea România în Direct, de la 13:15, în direct la Europa FM.