Confidenţialitate

România în Direct: În umbra marelui urs… ce fel de oameni suntem noi românii? – VIDEO

Dezbaterea România în Direct de luni pornește de la tragedia produsă în weekend, în care un urs a fost lăsat să agonizeze pe șosea, după care a fost împușcat.

Un urs lovit de o mașină, sâmbătă seara, pe un drum de la marginea localității harghitene Praid spre Sovata, a fost lăsat să agonizeze fără ca autoritățile să intervină prompt pentru salvarea sa.

Animalul sălbatic avea 3 membre fracturate, fiind tranchilizat și eutanasiat în cele din urmă.

Cât timp a zăcut lângă carosabil, ursul a fost păzit de polițiști și jandarmi, după cum arată un clip video filmat de un martor.

Într-o intervenție la Europa FM, ministrul Costel Alexea a declarat că trebuie luate măsuri urgente, astfel încât să nu se mai întâmple astfel de situații.

Polițiștii au deschis dosar penal în cazul ursului lăsat să agonizeze pe drum. Oamenii legii fac cercetări pentru a stabili dacă s-a comis vreo infracțiune.

Duminică ministerul de Interne a anunțat demiterea prefectului din Harghita. Acesta a fost acuzat că, în calitate de șef al comitetului județean pentru situații de urgență nu a luat măsurile necesare pentru a rezolva această problemă, cu toate că fusese anunțat din timp de accident și de suferința animalului.

Ministerul de Interne susține că va verifica și dacă reprezentanți ai structurilor MAI de la nivel central au stabilit sau nu proceduri clare de intervenție, așa cum cere legea.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook