Confidenţialitate

România în Direct: Facturi uriașe la energie. PNL și PSD se acuză reciproc. Sistem reglementat sau piață liberă în următorul an? | VIDEO

De la 1 februarie a intrat în vigoare noul sistem de plafonare și compensare a prețurilor la energie electrică și gaze. PNL și PSD au fost silite să facă o nouă lege după eșecul celei anterioare, în care furnizorii au emis, în continuare, facturi foarte mari. Iar unii dintre ei nici nu au respectat cerințele impuse de lege.

Noul sistem de plafonare prevede prețuri maximale atât la gaz, cât și al energie electrică, dar în același timp stabilește și un sistem de plafonare pentru anumite valori de consum. Iar statul a obligat furnizorii să recalculeze facturile greșite din trecut. Dar în același timp, PNL și PSD se acuză reciproc de criza prețurilor, dezbătând dacă să mențină piața liberă sau reglementată.

România în Direct vă invită la o discuție cu fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu.

Cu cât vi s-au mărit facturile la energie electrică și la gaze? Puteți suporta noile prețuri? Ce probleme de facturare ați avut? Dacă sunteți la final de contract, acceptați noile propuneri cu prețuri mult mai mari? Ce credeți c-ar trebui să se întâmple în anul următor: menținem piața reglementată sau liberă?