Confidenţialitate

România în Direct: Facturi mari la căldură. Centralele de apartament, posibil interzise. Ce soluții alegem mai departe? | VIDEO

Începutul de an a adus cele mai mari facturi la căldură, gaze și electricitate din ultima vreme. O conjunctură de factori a dus la scumpirea tuturor utilităților. Asta în ciuda unor eforturi ale autorităților de a limita aceste costuri.

În același timp, guvernul reia anunțul că centralele termice ar putea fi interzise la blocurile aflate în construcție și proiectare.

Ministrul mediului, Tanczos Barna spune că va propune coaliției o lege în acest sens, care ar putea fi adoptată în vară.

Primarul de la Cluj-Napoca, Emil Boc a anunțat că o astfel de reglementare intră în vigoare de la jumătatea lui ianuarie.

În Oradea, centralele de apartament sunt interzise la noile construcții de mai mulți ani. Ministrul mediului spune că o astfel de reglementare este imposibilă în București, deocamdată.

Vi se pare corectă interzicerea centralelor de apartament? Cât de mari sunt facturile voastre la căldură în ultima lună? A funcționat sistemul de protecție al statului? Care sistem este mai funcțional astăzi: centralizat sau individual?