Confidenţialitate

România în Direct | Eurobarometru: un român din cinci nu crede în știință. Suntem needucați sau incapabili? | VIDEO

Un Eurobarometru recent al Uniunii Europene arată că românii sunt printre europenii cel mai puțin influențați de știință, ba, mai mult arată o temere a acestora față de progresul pe care acesta îl aduce. Ba, mai mult, arată mari lacune în educația poporului nostru. 

Astfel, un român din cinci crede că știința are un impact negativ asupra societății. Majoritatea românilor crede că virusurile au fost create în laborator pentru controlul libertății, iar jumătate cred că leacul pentru cancer există, dar este ascuns din rațiuni comerciale. O treime dintre noi cred că oamenii au trăit laolaltă cu dinozaurii și, la fel, doar o treime cred că vaccinurile sunt bune împotriva epidemiei. 

Rezultatele Eurobarometrului sunt mai bune decât în anii trecuți, ele arătând un progres lent al societății românești, dar ne situează la mai toate capitolele sub mediile europene. În același timp, guvernarea din România a hotărât să oprească de tot școala, nerecurgând nici la varianta de lucru online cu copiii. 

Ce vă spun rezultatele acestui sondaj? Suntem o nație needucată sau una care nu are capacitatea de a primi educație? În aceste condiții, cum credeți c-ar trebui să funcționeze școala în pandemie?

Foto: MARIUS MANTEA