Confidenţialitate

România în Direct: Demiterea lui Berceanu. Cîțu: ”Toți cei numiți politic trebuie schimbați.” Cum percepeți această decizie? | VIDEO

Premierul Florin Cîțu a dat o primă explicație privind schimbarea comisarului șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu. Domnul Cîțu spune că Octavian Berceanu a fost înlocuit pentru că ”numirea sa a fost politică.” ”Toți cei care au fost numiți politic trebuie schimbați. Programul de guvernare merge mai departe.”

Octavian Berceanu a avut un mandat de șase luni în care a fost unul dintre cei mai activi funcționari publici. El a făcut mai multe controale și inspecții care au dezvăluit cantități uriașe de gunoi care intrau ilegal în România. De asemenea, a diminuat arderile de substanțe periculoase din jurul Bucureștiului. În emisiunea Deșteptarea el a declarat că înlocuirea sa a fost forțată de baronii PNL și că sistemul de control al mediului este viciat de corupție generalizată și infiltrat de mafia italiană.

Destituirea lui Berceanu este cea mai recentă dintr-o serie începută de premierul Cîțu și care a dus la plecarea din administrație a mai multor funcționari numiți de USRPLUS.

Cum percepeți destituirea lui Berceanu? Ar fi trebuit premierul să treacă de apartenența sa politică și să-l păstreze în funcție? De ce nu funcționează sistemul de numiri politice în România?