Confidenţialitate

România în Direct, de Cătălin Striblea: Acarul Păun al lui Vlad Voiculescu. Poate un singur funcționar să blocheze un minister? | VIDEO

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a declarat marți că vinovat pentru întârzierea la plată a sumelor datorate medicilor care vaccinează este un funcționar public. Cine este de vină? Un funcționar public este de vină. Câteodată există întârzieri și luăm măsuri să nu mai fie aceste întârzieri. Trebuia să completeze o hârtie. Eu am aflat ieri.”

Sumele datorate celor care lucrează în centrele de vaccinare au întârziat aproape două luni. Coordonatorul campaniei de vaccinare s-a plâns public de întârzierea plăților, iar acest lucru a dus la o nouă admonestare publică a ministrului sănătății de către premier.

Nu este prima dată când Vlad Voiculescu se plânge de calitatea și buna credință a funcționarilor din subordinea sa. Iată ce spunea acum două luni: ”Astăzi a fost a nu știu câta oară când am primit informații eronate de la o unitate din subordine. E deja prea mult. Prea mult din ce înseamnă “stat” în țara asta a devenit sinonim cu lipsă de profesionalism, program fix, țâfnă și misecuvinism”. Ministrul a avut aceleași plângeri și-n mandatul trecut.

Pe de altă parte, ultimele luni au dus la o dezbatere publlică legată de calitatea funcționarilor publici și mai ales calitatea sistemului de administrație. Asta după o serie de dezvăluiri care au arătat politizarea și slaba calitate a angajaților publici din diverse sisteme.

Este posibil ca un singur funcționar să blocheze activitatea unui minister? Ce spune o astfel de declarație despre o echipă administrativă? Poate un ministru sau șef de instituție să-și facă treaba fără o echipă pe care o numește? Cum ar trebui procedat pentru evitarea unor astfel de situații?

Cătălin Striblea te așteaptă la România în Direct, la numărul de telefon 0372 069 599, de la 13:15.