Confidenţialitate

România în Direct: Dacian Cioloș invită la consultări PNL și UDMR. A procedat corect Klaus Iohannis când i-a dat mandatul? | VIDEO

Premierul desemnat Dacian Cioloș a anunțat că miercuri ar putea avea întâlniri cu PNL și UDMR în vederea constituirii unui guvern. Dacian Cioloș spune că întrevederile vor avea loc în cadrul coaliției deja existentă, care nu a fost denunțată.

Conducerea PNL va stabili în această seară cu ce mandat se duce la aceste negocieri. Primele semnale sunt însă că, mai curând, PNL nu vrea să facă parte din acest guvern. Atât Florin Cîțu, cât și Rareș Bogdan au îndemnat USR să caute sprijin la cei cu care au dărâmat guvernul. PSD a anunțat că-și menține cursul către alegeri anticipate.

În aceste condiții, misiunea lui Dacian Cioloș este extrem de complicată. În termen de 10 zile, USR trebuie să aducă o formulă guvernamental, iar cel mai plauzibil scenariu este cel al unui guvern minoritar USR.

Ce credeți despre nominalizarea lui Dacian Cioloș la funcția de premier? A procedat corect Klaus Iohannis? Cum ar trebui să se comporte PNL în această situație?