România în Direct, cu Tudor Muşat: Mai pot rămâne relevanți USR-PLUS? – VIDEO

De la un parcurs fulminant până în vara anului trecut, Alianța USR-PLUS pare că a intrat în faza de derută. Campania electorală pentru prezidențiale a fost presărată cu gafe și s-a încheiat cu un loc 3 pentru Dan Barna. Au urmat declarații contradictorii despre intrarea la guvernare și a început atacul la adresa PNL.

Marea problemă a candidatului unic pentru Primăria București din partea Alianței a fost tranșată de liberali, prin susținerea lui Nicușor Dan. USR își caută o poziționare doctrinară, deși are deja un ciclu electoral la activ, iar PLUS caută să mai însemne ceva în negocierile pentru viitoarele alegeri. În același timp, nu trece o săptămână fără înțepături sau certuri deschise între diversele tabere din USR sau aceștia și partenerii de la PLUS.

Credeți că e un moment de cumpănă pentru USR-PLUS? De la promisiunea de a fi “a treia cale” în politică, vor ajunge o formațiune-balama? Ce anume vi se pare că le stă în cale și cum mai pot rămâne relevanți? Ne îndreptăm spre un sistem cu două partide mari, PNL și PSD, care vor face jocurile?