România în Direct, cu Cătălin Striblea: Oprirea relaxării. De ce nu funcționează măsurile anti-virus? – VIDEO

Guvernul va anunța, astăzi, cel mai probabil o încetinire, dacă nu chiar oprirea altor măsuri de relaxare, după ce numărul de noi cazuri de coronavirus s-a mărit în ultimele două săptămâni. Ministrul Tătaru a pomenit, duminică seara, chiar de noi măsuri de restricție, menționând chiar închiderea unor zone și orașe. Ministrul crede că zona Valea Prahovei și litoralul au devenit arii de răspândire comunitară a virusului. Este foarte probabil ca restaurantele să rămână închise.

În același timp, în timpul week-end-ului s-au adunat zeci de exemple în care măsurile de restricție nu mai sunt nici respectate, dar nici acceptate. Sunt cazuri de aglomerație la mare sau la munte, acolo unde zeci de turiști împart spații comune. La fel, s-a creat aglomerație și la liceele unde au loc admiterile pentru gimnaziu. Acestea au apărut și pe fondul unei greșeli de comunicare a guvernului, care sâmbătă a anunțat doar un număr de 1800 de teste.

La rândul lor, specialiștii, precum doctorul Virgil Musta, spun că situația este din ce în ce mai complicată și că numărul îmbolnăvirilor grave sporește. El a cerut populației să respecte distanțarea, să evite aglomerația și să poarte mască în locurile închise.

Credeți că este timpul ca relaxarea să fie oprită? Ați fi de acord cu restricții punctuale în anumite orașe din România? Care e motivul pentru care nu reușim să oprim transmiterea virusului, ba, dimpotrivă, îl și sporim? Ce faceți voi, personal, pentru a vă proteja?