Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Ce măsură economică aștepți de la Guvernul Orban?

Premierul Ludovic Orban și ministrul de finanțe, Florin Cîțu au anunțat succesiv o serie de măsuri menite să repornească economia. De asemenea, președintele Iohannis are astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri, în același scop. Premierul spune că rezultatele economice din criză sunt mai puțin proaste decât se estima, dar că măsurile sunt necesare.

Pe lângă plata șomajului tehnic, dar și înscrierea unui program de creditare garantată de stat, premierul a anunțat și alte măsuri. Acestea includ plata unei părți de salariul brut, care poate merge până la 45 la sută. Fără a specifica, Ludovic Orban a anunțat și măsuri de susținere pentru apariția unor noi locuri de muncă. Dar și un mecanism de creditare pentru companii.

Între timp se vor redeschide magazine mici și frizerii, dar și cabinete stomatologice. Rămân închise restaurantele și barurile, despre care premierul a spus că nu contribuie semnificativ la produsul intern brut.

România în Direct se adresează astăzi României active și care are de suferit în această criză. Ai o afacere închisă sau care de abia mai merge? Ești antreprenor, proprietar al unei companii sau doar un angajat? Cum te-au ajutat măsurile guvernului? Ce nu a funcționat în programul de ajutor? Și ce aștepți mai departe de la guvernul României. Iar dacă afacerea ta merge și în această perioadă ce-i trebuie ca ea să prospere și mai mult?

Cătălin Striblea deschide liniile telefonice pentru a intra în direct la Europa FM, de la ora 13:15. Puteți suna la 0372 069 599, număr cu tarif normal.

https://www.facebook.com/europafmromania/videos/940987609670312/