Confidenţialitate

România în Direct, cu Cătălin Striblea: Care ar trebui să fie primele măsuri de relaxare? – VIDEO

Președintele Iohannis a anunțat pentru prima dată un orizont de așteptare pentru ieșirea din criză. De la data de 15 mai măsurile de restricții vor lăsa loc unei relaxări graduale. Președintele spune că revenirea la normal va fi făcută în pași și că guvernul va pregăti un plan în acest sens.

Până acum se știe că va trebui să purtăm măști în toate spațiile publice închise și că nu vor mai fi necesare declarațiile de deplasare. Nu este clar în ce condiții va începe școala. Restul măsurilor urmează să fie comunicate.

România anunță relaxarea după ce mai multe țări europene au luat măsuri similare: Spania, Germania, Belgia sau Austria. Pe de altă parte, experții spun că România nu îndeplinește încă condițiile de relaxare. Numărul cazurilor trebuie să scadă vreme de o săptămână consecutiv, iar deocamdată România parcurge un platou.

Și există un mesaj care vine din toate părțile: “va trebui să învățăm să trăim cu virusul”. Adică mulți ani de acum încolo viața noastră va trebui să țină cont de prezența acestuia.

S-a grăbit președintele Iohannis cu anunțarea relaxării? Credeți că mai sunt respectate acum restricțiile? Care este prima măsură pe care ar trebui să o includă în planul de relaxare? Credeți că guvernul ar trebui să distribuie gratuit măști? Care va fi principalul obstacol al acestei relaxări?