România în Direct, cu Cătălin Striblea: 26 de morți în accidente, în 7 zile. De ce ne omorâm pe șosele? – VIDEO

Numărul morților pe șoselele din România a ajuns la 535, de la începutul anului până astăzi. Pentru că multă lume se întoarce astăzi din vacanța de Rusalii, este posibil ca această cifră să crească. În ultima săptămână, au avut loc accidente mortale sau cu răniți, în Ialomița, Teleorman, Vaslui, Galați sau Botoșani.

Cazul care a stârnit cea mai mare emoție este cel al unei familii de români care fost implicată într-un accident în Italia. Șoferul conducea de 30 de ore și, foarte probabil, a adormit la volan. În accident i-au murit doi copii, dar și ambii părinți. Încă trei persoane sunt rănite. Nu este singurul accident cu multe victime, încă două având loc în țară.

Numărul morților din România rămâne la aceleași cifre înalte, fiind primii din Europa, chiar și în condițiile în care două luni au existat restricții de circulație. La data de 1 iunie, Poliția Română anunța un număr de 509 persoane care muriseră în accidente. O săptămână mai târziu, numărul acestora este cu 26 mai mare.

Pentru că suntem la finalul a două mini vacanțe și la începutul verii, când mor cei mai mulți oameni în accidente, cum vi se pare, ca șoferi, c-am ieșit din pandemie? Se circulă mai cu grijă pe șoselele din România sau mai prost? Ce v-a speriat cel mai tare pe șosea în ultimele două săptămâni? De ce România nu reușește să rezolve această problemă? Când ați fost cel mai aproape de moarte pe o șosea din România?