Confidenţialitate

România în Direct: Ce credeți despre noile modificări din educație?

Legea Educaţiei a fost modificată din nou și trimisă președintelui pentru promulgare. La clasele primare, se trece de la cel mult 25, la 22 de elevi într-o clasă. Pentru liceu şi gimnaziu, legea prevede cel mult 26 de copii într-o clasă. La creşă, numărul maxim de copii în aceeași grupă/clasă ar urma să fie de 8 copii, iar la grădiniţă 17. Aceste schimbări înseamnă spaţii noi pentru clase, mai multe şcoli şi mai multe cadre didactice.

În plus, programele de tip after-school sunt oficializate inclusiv prin implicarea financiară și organizatorică a părinților, acolo unde „statul, consiliile judeţene sau consiliile locale nu finanţează programul ‘Şcoala după şcoală”. Regulile noi prevăd inclusiv implicarea profesorilor în aceste activități plătite de către părinți, iar dascălii pot fi, fără restruicții, chiar cei care predau la clasă elevilor.

Cum vi se par aceste modificări? Ajută procesul de învățământ? Va fi mai greu sau mai ușor să-ți înscrii copilul la școală sau grădiniță? Va crește calitatea cursurilor? Vi se pare că deschid calea spre bani ceruți părinților?

Sunați-ne la 0372.069.599 și spuneți-ne cum credeți că se va schimba școala românească după noile măsuri?