Confidenţialitate

România în Direct: Cazul medicului Flavia Groșan. Ați apela la serviciile sale după dezbaterea publică? | VIDEO

Colegiul Medicilor din județul Bihor a audiat-o pe doctorița Flavia Groșan fără a pronunța nicio sancțiune împotriva ei.

Flavia Groșan este un medic pneumolog care a criticat sistemul de îngrijire dat bolnavilor COVID de la ATI. Ea are obiecții atât la folosirea oxigenului, dar și a medicamentelor anti-coagulante.

Mai mulți colegi de breaslă au criticat abordarea acesteia și au spus că mesajul pe care-l transmite populației este greșit. În schimb, abordarea medicului a fost validată de o mare parte a societății și mulți oameni și-au arătat încrederea față de doctorița din Oradea. De asemenea, schema ei de trcovidatament a ridicat semne de întrebarea din partea colegilor de breaslă, dar ea nu a fost audiată de Colegiu în privința acestei metode.

Pe de altă parte, mulți medici de familie își consultă pacienții de COVID de la distanță și prescriu protocoale proprii, așa cum face și doctorița Groșan. Ea afirmă c-a vindecat de COVID peste o mie de persoane. Numărul celor vindecați de COVID în România depășește 800.000 de persoane, iar zilnic peste 2000 de pacienți sunt declarați sănătoși. Flavia Groșan nu a publicat niciun studiu despre modul în care tratează bolnavii și rezultatele muncii sale.

România în Direct vă invită la o dezbatere despre încredere în medicină.

Ați apela la serviciile doctoriței Groșan după această dezbatere publică? Ce v-a convins și ce îndoieli aveți? Cum vă alegeți medicul de care aveți nevoie, în general? Câtă încredere aveți astăzi în medicii din România?

Cătălin Striblea vă așteaptă la 0372 069 599, de la 13:15.