România în Direct: 91% din populație nu vrea amnistierea faptelor de corupție. Organizațiile civice cer referendum. Ce motiv ar mai putea avea Klaus Iohannis să nu-l facă?

Un procent de 91% dintre români sunt contra amnistiei/graţierii pentru corupţie, relevă un sondaj realizat de Institutul de Studii Sociale şi Politice (ISSPOL) şi prezentat, miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit sondajului, 74% dintre respondenţi sunt contra amnistiei/graţierii în abstract, 21% pro, iar 5% nu ştiu sau nu răspund.

După punerea întrebării generale, s-a particularizat pe diferite tipuri de infracţiuni. A reieşit că 91% dintre români nu sunt de acord cu amnistie/graţiere pentru acte de corupţie, 7% sunt de acord, iar 2% nu ştiu/nu răspund. 95% dintre cei chestionaţi sunt contra amnistiei/graţierii pentru infracţiuni cu violenţă, 4% – pentru, 1% – nu ştiu/nu răspund. 91% dintre români nu sunt de acord cu amnistia/graţierea pentru furt calificat, 7% au opinia contrară, iar 2% nu ştiu/nu răspund.

Dezbaterea România în Direct de joi, de la Europa FM, pornește de la aceste date. 91% din populație nu vrea amnistierea faptelor de corupție. Organizațiile civice cer referendum. Ce motiv ar mai putea avea Klaus Iohannis să nu-l facă?

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.

România în Direct cu Moise Guran: 91% din populație nu vrea amnistierea faptelor de corupție. Organizațiile civice cer referendum. Ce motiv ar mai putea avea Iohannis să nu-l facă?

Romania In Direct cu Moise Guran: 91% din populație nu vrea amnistierea faptelor de corupție. Organizațiilecivice cer referendum. Ce motiv ar mai putea avea Iohannis să nu-l facă?https://www.europafm.ro/

Publicată de Radio Europa FM pe Joi, 13 Decembrie 2018