Confidenţialitate

România în Direct: 330 de decese. Arafat: suspendăm internările bolnavilor cronici. De acord sau împotriva deciziei? | VIDEO

Șeful DSU, Raed Arafat a anunțat că România suspendă toate intervențiile chirurgicale care nu sunt esențiale, dar și internările care nu sunt urgențe.

Măsura închide spitalele pentru pacienți, cu excepția celor a căror viață este în pericol. În același timp, toți rezidenții de urgență sunt rechemați în spitale. Și există semnale că se va apela la țările vecine pentru a prelua bolnavi de COVID.

Măsura a fost luată după ce numărul infecțiilor a crescut vertiginos, iar numărul deceselor a ajuns la 330. La asta se adaugă din ce în ce mai multe cazuri de infectări în rândul personalului medical. PSD se opune deciziei de închidere a spitalelor și vrea să îndrepte acest lucru prin lege. Asociațiile pacienților au criticat la rându-le decizia.

Cum vă afectează decizia de suspendare a internărilor? Cum ați rezolva situația care a dus la blocarea spitalelor? Cine ar trebui să aibă prioritate la servicii medicale: pacienții de COVID sau cei cu boli cronici care le pun în pericol viața?