Confidenţialitate

România, gata să pună la dispoziție mii de paturi pentru eventuali răniți din Ucraina, anunță ministrul Sănătății | AUDIO

Aproape 3.200 de paturi au fost pregătite în România pentru răniții din Ucraina, fie că este vorba de civili sau militari. Cele mai multe locuri sunt în județele de graniță.

Ministerul Sănătății a lansat și o campanie de donare de sânge, iar programul centrelor de transfuzii a fost prelungit.

România a anunțat că va ajuta Ucraina și prin primirea celor răniți în spitalele din țara noastră. La nivel național au fost pregătite 3.152 de paturi.

Cele mai multe sunt în județele de graniță cu Ucraina: Satu Mare, Maramureș, Suceava, Iași și Vaslui, a anunțat Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila:

„Pentru fiecare specialitate care ar putea să constituie o mână de ajutor pentru persoanele care pot să fie rănite în Ucraina, indiferent de statutul lor, că sunt persoane civile sau militare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Între timp, programul centrelor de donare de sânge a fost prelungit până la ora 17:30. Se analizează posibilitatea ca acestea să funcționeze și sâmbăta. Sunt 42 de locații unde se poate dona sânge pentru Ucraina, anunță Alexandru Rafila:

„Există foarte multe entități publice și private care doresc să ajute la prelevarea de sânge și stabilim un procedeu foarte simplu de realizare a unor protocoale, încât fiecare entitate care dorește să ajute să-și poată direcționa angajații sau colaboratorii la centrele de recoltare cele mai apropiate.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Ministrul Sănătății a dat asigurări că refugiaţii din Ucraina beneficiază de toate serviciile medicale.

Citește și: Primele relaxări în România: Ministrul Rafila anunță că masca nu va mai fi obligatorie în exterior, nici certificatul Covid pentru restaurante