Confidenţialitate

Primele relaxări în România: Ministrul Rafila anunță că masca nu va mai fi obligatorie în exterior, nici certificatul Covid pentru restaurante

În curând, masca de protecție nu va mai fi obligatorie în spațiile exterioare, a anunțat, marți, ministrul Sănătății Alexandru Rafila, și nici certificatul Covid pentru accesul în restaurante, centre comerciale și evenimente private.

„Trendul descendent, scăderea numărului de internări la terapie intensivă sub 50%, un număr relativ mic de persoane internate, stau la baza acestor propuneri și, bineînteles, de prognozele legate de evoluția favorabilă a pandemiei în următoarele săptămâni”, a spus ministrul Sănătății.

Totodată, capacitatea maximă a persoanelor în interiorul restaurantelor va fi ridicată, de la 30% cât este acum, la 50%. În plus, se va permite ca maximum 200 de persoane să participe la evenimentele private.

Momentan, barurile, cluburile și discotecile rămân închise, a anunțat ministrul Sănătății, în cadrul conferinței de presă.

Se va menține carantina și izolarea pentru cei care vin din țări cu risc epidemiologic ridicat, a mai spus Alexandru Rafila.

Aceste relaxări vor fi supuse CNSU pentru a fi aprobate, apoi Guvernul va fi cel care va reglementa noile măsuri.

Ministrul Sănătății se așteaptă ca, în una-două săptămâni, România să ajungă la mai puțin de 1.000 de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 pe zi.

Autor: Narcis Roșioru

Citește și: Constanța: Ninsoare și viscol puternic, în prima zi de primăvară calendaristică. Mai multe drumuri naționale au fost închise | VIDEO

Citește și: Războiul din Ucraina, în a șasea zi: Rusia are 75% din armată trimisă în țara vecină. Bombardamentele continuă | LIVE UPDATE