Confidenţialitate

România este prezentă în topul celor mai bune 1000 de universităţi de pe glob

Patru unităţi de învăţământ din România sunt prezente în topul celor mai bune 1000 de universităţi de pe glob, întocmit de site-ul american US News.

Toate se află însă în a doua jumătate a clasamentului. Cea mai bine clasată este Universitatea Babeş-Bolyai, pe locul 569, cu un scor de 48 din 100.

Următoarele sunt Universitatea Bucureşti, Universitatea Politehnica din Bucureşti şi Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

Universitatea Bucureşti s-a clasat pe locul 733, cu un scor de 42,9 din 100 de puncte posibile. Pe locul 750, cu un scor de 42,4 s-a clasat Universitatea Politehnica București, în timp ce Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași se află pe locul 996 cu un scor de 33,5 puncte.

Primele cinci locuri din top sunt ocupate de universităţi din Statele Unite. Cea mai bună din lume este considerată Universitatea Harvard, care a primit un scor perfect, 100 din 100.

Urmează alte instituţii de renume, precum MIT, Stanford şi Berkeley. De asemenea, Statele Unite au cele mai multe unităţi de învătământ superior în acest clasament, 201.

Urmează China, cu 87 şi Marea Britanie, cu 68. Topul a fost realizat pe baza performanţei în cercetare şi a reputaţiei.