România – Elveția, al doilea meci al tricolorilor la Euro 2016

Echipa națională de fotbal joacă astăzi al doilea meci de la Euro 2016. După înfrângerea cu Franța, România întâlnește naționala Elveției, iar selecționerul Anghel Iordănescu speră ca tricolorii să marcheze diseară, la fel cum au făcut-o în ultimele patru partide.

Meciul cu Elveţia se joacă tot la Paris, însă pe stadionul Parc des Princes, miercuri seară de la ora 19.00.

Pe lângă goluri, Anghel Iordănescu îşi mai doreşte ca defensiva să functioneze mai bine.

”Ca să fiu sincer am primit mai multe goluri în ultimele partide. Patru ne-au dat numai Ucraina, am mai luat goluri și la București în meciul cu Georgia, am luat două goluri cu Franța. Suntem preocupați din acest punct de vedere, dar în același timp ne-am bucurat că în ultimele meciuri am marcat. Am marcat Franței, am marcat 3 goluri Ucrainei, am marcat 5 goluri Georgiei, Georgia care a bătut în ultimul meci de pregătire Spania. Astea sunt semne care ne dau speranțe. Să sperăm că nu mai primim niciun gol.”, spune Anghel Iordănescu

 

La conferința de presa de marți, Anghel Iordănescu a anunțat că s-a hotărât în mare măsura asupra formulei de start pe care o va folosi împotriva elvețienilor.

Cel mai probabil, selecționerul va face două schimbări față de echipa din meciul cu Franța: Keseru va intra în locul lui Florin Andone, iar în partea dreaptă a ofensivei Torje îl va înlocui pe Adi Popa.

Jucatorii sunt optimisti și vor să câștige diseară, după prestația apreciată de la debut.

Cristi Săpunaru a spus ca România ținteste locul al doilea în grupă și pentru asta victoria este obligatorie, având în vedere că elvețienii au învins Albania în prima etapă.

 

În optimile de finala ale Euro 2016 se vor califica și 4 echipe clasate pe locul al 3-lea în grupa, astfel că România ar putea continua competiția și dacă nu va câștiga meciul cu Elveția, programat diseara la ora 19.00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS