Confidenţialitate

”România de azi e așa pentru că anii care s-au scurs din 1918 s-au adunat și s-au împlinit ca ani care ne-au adus mai aproape unii de alții.”

”România de azi e așa pentru că anii care s-au scurs din 1918 s-au adunat și s-au împlinit ca ani care ne-au adus mai aproape unii de alții”, crede primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

În acest an, municipalitatea a anunțat o serie de proiecte pentru a marca simbolic Centenrul, printre care reabilitarea “Crucii Rafiroiu“ din Parcul Mihai Eminescu și amenjarea Pieței Catedralei și a Falezei Mureșului. În completare, Consiliul Județean Arad își propune realizarea Sălii Unirii, renovarea Palatului Unirii, dar și amenajarea, în fața sediului Consiliului Județean, a Parcului Centenarului sau Parcul 1918.

Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, administraţia arădeană va oferi 1.500 distincţii jubiliare. Prima dintre ele a fost înmânată, în urmă cu un an , primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

“Prea puțin s-a vorbit despre faptul că Aradul este capitala politică a Marii Uniri, că aici la Arad s-a pregătit Unirea…. Dacă nu ar fi fost Aradul, nu ar fi fost nici Alba Iulia. Dacă nu ar fi fost Aradul și Alba Iulia, poate azi nu nu vorbeam că mai avem un pic până serbăm 100 de ani de la înfăptuirea statului român, nu-i spun modern, eu îi spun statul român, mai avem din păcate foarte mult de modernizat și mă gândesc că viitorii 100 de ani trebuie să fie altfel pentru România. Sunt onorat să mă aflu aici.”, a punctat atunci edilul Mircea Hava.

În această săptămână, Caravana Marii Uniri a ajuns în Arad, în drumul care o va purta până în Alba Iulia, orașul unde s-a împlinit idealul românilor în urmă cu 100 de ani, în 1918.