Confidenţialitate

România cumpără primul tren electric după 40 de ani | VIDEO, FOTO

După 40 de ani, România cumpără primul tren electric. Este produs în Polonia, a finalizat testele și a fost pregătit pentru livrare. Garnitura ar urma să ajungă pe șinele din țara noastră cel târziu săptămâna viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primul tren electric inter-regio din setul de 37 produse de compania Alstom şi primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani a finalizat testele statice la fabrica din Katowice, Polonia.

Trenul care va ajunge pe pământ românesc la începutul lui decembrie mai bifează o premieră. Este primul tren electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani.

Odată ce va ajunge la București, trenul va mai trece printr-o serie de verificări, deoarece trebuie să parcugă 10.000 de kilometri.

Sursa foto: Facebook / Alstom

Sursa foto: Facebook / Alstom

Sursa foto: Facebook / Alstom

Sursa foto: Facebook / Alstom

Cele 37 de rame electrice inter-regionale sunt produse de Alstom vor conecta capitala cu principalele orașe mari ale țării: Constanța, Brașov, Timișoara, Cluj Napoca, Suceava, Craiova și Iași.

Contractul valorează 2,4 miliarde de lei fără TVA, iar banii vin din fonduri europene nerambursabile și de la bugetul de stat.

Sursa colaj foto: Facebook / Alstom

Sursa video: Ciprian Boițiu

Citește și: Comisia Europeană impune reguli noi pentru uscătoarele de haine, iar etichetele de eficiență energetică se vor schimba | AUDIO