România cere NATO echilibru în distribuirea forțelor militare

Cu o săptămână înainte de summitul NATO din Polonia, președintele Klaus Iohannis  susține că la Varșovia, poziția României  va fi una ,, în favoarea armonizării intereselor comune de securitate și apărare, în spiritul solidarității și coeziunii Aliate, dar de o manieră echilibrată pe cele două flancuri, estic și sudic, și pe cele două dimensiuni, nordică și sudică, ale Flancului Estic.,,

De asemenea, România speră ca aliații să accepte măsuri de asigurare suplimentară la Marea Neagră.

,,Ne dorim menținerea regiunii Mării Negre în procesele de reflecție și de luare a deciziilor actuale și viitoare ale Alianței legate de continuarea adaptării NATO pe termen lung,, a declarat astăzi șeful statului la ceremonia de operaționalizare a Comandamentului multinațional de divizie al NATO de la București.

Vă reamintim, NATO a decis să trimită de anul viitor 4 mii de militari în Polonia și în țările baltice, iar România s-a oferit să găzduiască o brigadă multinațională. Dacă se va aproba această propunere rămâne de văzut săptămâna viitoare la summit.

Până atunci, președintele Klaus Iohannis a reamintit că România găzduiește deja două structuri NATO

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Una dintre cele mai insistente cereri ale conducerii Alianței Nord Atlantice pentru statele membre este ca bugetele Apărării din fiecare țară să crească.

Iar România se va conforma, promite președintele.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tot săptămâna viitoare, NATO va oficializa integrarea scutului antirachetă de la Deveselu în structura de apărare a Alianței.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS