Confidenţialitate

România cere ajutor de la NATO în contextul crizei sanitare: 200 de aparate de oxigen și 13.000 de flacoane dintr-un medicament COVID

România cere ajutor și de la NATO pentru a gestiona valul 4 al pandemiei. Solicităm medicamente și aparate de oxigen de la partenerii din alianță.

200 de aparate de oxigen și aproape 13.000 de flacoane dintr-un medicament folosit la tratarea pacienților COVID, aceasta este solicitarea făcută către NATO de Departamentul pentru Situații de Urgență.

În documentul publicat pe site-ul alianței autoritățile române motivează cererea prin numărul mare de pacienți spitalizați – aproape 17.000, dintre care peste 1.600 la ATI.

„Situația medicală se deteriorează”, se menționează în document. Acesta notează și că stocurile de medicamente și de echipamente medicale se termină rapid, iar producătorii nu le mai pot livra până la sfârșitul anului.

România a cerut și sprijinul statelor din Uniunea Europeană. Deja au sosit în țară mai multe concentratoare de oxigen, medicamente și anticorpi monoclonali.

Joi, 14 octombrie 2021, România a avut cel mai mare număr de pacienți internați la ATI de până acum.

Sursa Foto: Stock Vault / Pixabay