Confidenţialitate

România și Bulgaria continuă cooperarea privind gestionarea frontierelor și a migrației, după intrarea în Schengen. CE a lansat o finanțare de 85 de milioane pentru echipamente | AUDIO

Bulgaria și România continuă cooperarea privind gestionarea frontierelor și a migrației, după intrarea în Schengen. Comisia Europeană (CE) pune la dispoziție fonduri de 85 milioane euro pentru echipamente. Cele două țări pot solicita finanțare suplimentară în acest sens.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Comisia Europeană a lansat două acorduri-cadru privind gestionarea frontierelor și a migrației, bazate pe proiectele-pilot inițiate în martie 2023 între cele 2 state.

Se va urmări sprijinirea măsurilor consolidate în acest sens, privind gestionarea azilului și al primirii, al sistemului de returnare și al cooperării polițienești.

Urmează un nou pact privind migrația și azilul în Bulgaria și România, mai anunță organul executiv al UE, în contextul în care, după aplicarea măsurilor Schengen,  controalele la frontierele interne aeriene și maritime vor fi ridicate.

Executivul European a lansat și o finanțare de 85 de milioane EUR în cadrul Instrumentului de gestionare a frontierelor și a vizelor.

Bulgaria și România pot solicita astfel finanțare suplimentară pentru extinderea sau modernizarea sistemelor existente de supraveghere a frontierelor, dar și pentru achiziționarea de mijloace de transport dotate cu termoviziune.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Aderarea deplină a României și Bulgariei la spațiul Schengen, susținută de candidatul PES la șefia Comisiei Europene, Nicolas Schmit | AUDIO