Confidenţialitate

„România bolnavă”: Spital pentru copiii bolnavi de cancer cu fonduri private

Suntem în Uniunea Europeană, 2017, în țara cu cea mai mare creștere economică de pe continent, una dintre cele mai dinamice economii ale lumii. În aceeași țară, însă, oamenii mor cu zile, iar medicii nu își pot stăpâni lacrimile de neputință. Incompetența guvernanților a făcut ca ridicarea de spitale să ni se pară … o minune. Europa FM a lansat campania „România bolnavă”: semnalăm situația gravă din spitale și condițiile incredibile în care sunt tratați, uneori, pacienții români.

În București, în curtea Spitalului „Marie Curie”, au început astăzi lucrările de construcție a primului Spital de Oncologie Pediatrică din România. Este vorba despre un spital construit exclusiv din fonduri private, strânse prin donații de la firme, dar și de la oameni simpli.

Proiectul aparține Asociației „Dăruiește Viață”. După ce unitatea medicală va fi gata, aceasta va fi donată Spitalului „Marie Curie”, așadar va deveni spital de stat, spune una dintre fondatoarele organizației neguvernamentale, Carmen Uscatu:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În plus, de la 1 ianuarie nu mai există posibilitatea de a redirecționa pană la 20% din impozitul pe profit la final de an – sub formă de sponsorizare – pentru mai mult 50.000 de companii. Se întâmplă în urma modificărilor aduse Codului Fiscal. Astfel, sunt afectate exact companiile care făceau astfel de donații, mai spune Carmen Uscatu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Statul român nu a construit nimic în domeniul oncologiei pediatrice în ultimii 50 de ani.