România a ratat calificarea în sferturile Mondialului de handbal feminin

Naționala feminină de handbal a României a ratat dramatic calificarea în sferturile Campionatului Mondial din Germania, învinsă cu 28-27 de Cehia, cu un gol marcat în penultima secundă de joc.

“Tricolorele” pregătite de Ambros Martin au jucat mai mult de o treime din meci în inferioritate, adunând 22 de minute de eliminări. Cea mai bună handbalistă a lumii – Cristina Neagu a înscris 13 goluri, însă nu a funcționat aproape deloc fază defensivă, după ce România a condus și la 4 goluri diferență.

Neagu a făcut cel mai bun meci al ei la acest turneu final, a marcat al 13-lea gol dintr-o aruncare de la 7 metri, egalând 27-27, când mai erau doar 10 secunde din timpul regulamentar, însă adversarele au scos apoi portarul pentru a ataca 8 contra 5, Valentina Ardean Elisei fiind eliminată. Schema a avut succes și au punctat când mai erau două secunde până la sirena de final.

Cehia va juca acum în sferturi cu învingătoarea dintre Olanda și Japonia, care se vor întâlni tot luni seară.

Să mai spunem că și campioana olimpică, Rusia a avut nevoie de prelungiri pentru a câștiga la doar un gol împotriva Coreei de Sud.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS