România a pierdut semifinală cu Rusia la Campionatul European de handbal feminin

Naționala feminină de handbal a ratat calificarea în finala Campionatului European din Franța, învinsă clar de Rusia: 28-22.

S-a simțit din plin absența celei mai bune jucătoare, Cristina Neagu, care s-a accidentat grav la confruntarea cu Ungaria.

“Tricolorele” pregătite de Ambros Martin au început bine partida și de mai multe ori au avut trei goluri avans, dar spre finalul primei reprize au slăbit ritmul și adversarele au intrat la pauză cu avantaj minim: 16-15.

Atacul a mers bine, datorită Crinei Pintea, Elizei Buceschi și Gabrielei Perianu dar și extremelor, în care au evoluat excelent “veterana” Valentina Ardean și Laura Chiper.

În debutul părții secunde, româncele au început slab și rusoaicele au luat un avans de 4 goluri, mai ales datorită micuței și dinamicei Vyakhirova, un permanent pericol în fața unei defensive greoaie.

România a reușit să își treacă în cont primul gol în a 2-a repriza abia în minutul al 8-lea și a jucat deseori în inferioritate din cauza faulurilor comise, urmate de eliminări.

În poartă, Yulia Dumanska și Denisa Dedu au evoluat bine, fără să iasă în evidență însă cu parade decisive în momentele “cheie”.

Per ansamblu, “tricolorele” nu au reușit să compenseze absența Cristinei Neagu, în timp ce pentru campioana olimpică Rusia a strălucit Anna Vyakhirova, care a marcat aproape jumătate dintre golurile echipei sale.

România va juca pentru medalia de bronz duminică, tot la Paris, de la ora 15:00.

Rusia luptă duminică seară pentru trofeu, cu Olanda sau Franța, care se confruntă tot vineri seară, de la ora 22:00.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS