Confidenţialitate

România a învins Armenia cu 1-0 în preliminariile Cupei Mondiale

Echipa naţională de fotbal a învins greu, cu 1-0 Armenia, în preliminariile Cupei Mondiale de anul viitor. România câştigase în faţa armenilor şi în deplasare cu 5-0.

Florin Andone a reuşit să trimită mingea în poartă la finalul primei părţi, însă golul a fost anulat corect pentru off-side. După începutul părţii secunde, tricolorii au primit un penalty, după un henţ în careu al lui Voskanian, care a primit şi al 2-lea cartonaş galben şi a fost eliminat.

Lovitura de la 11 metri a fost ratată însă de Bogdan Stancu, şutul lui fiind aparat de portarul Meliksetian.

Christoph Daum i-a trimis în teren în partea secundă pe Andrei Ivan, Adi Popa şi Alex Maxim, cel care a marcat golul victoriei, după o centrare de la Benzar, în minutul 91.

Meciul s-a terminat totuşi într-un cor de fluierături al celor 28.000 de suporteri din tribune, care au cerut din nou demisia selecţionerului german Daum.

În partida jucată la aceiaşi oră, Danemarca a învins cu 4-0 lidera grupei – Polonia, micşorând şi mai mult şansele României.

Următorul meci al „tricolorilor” se va juca luni seară, de la ora 21:45, în Muntenegru, la Podgorica.

România va încheia preliminariile Cupei Mondiale luna viitoare. La 5 octombrie, naţionala Kazahstanului va veni la Bucureşti, iar la 8 octombrie este programată deplasarea în Danemarca.