Români repatriați din Italia cu o aeronavă MApN

8 români aflați în Italia ca turiști sau pentru tratamente medicale vor fi aduși în țară, vineri noaptea, cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naționale, anunță Ministerul de Externe.

„Ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale, în cursul acestei seri vor fi readuși în țară 8 cetățeni români din Republica Italiană”, se precizează într-un comunicat.

Potrivit MAE, românii care vor fi aduși în țară sunt „non-rezidenți în Italia, aflându-se acolo fie ca turiști, fie pentru urmarea unui tratament medical de urgență și care au fost afectați atât de plasarea în carantină a întregului teritoriu al Italiei, cât și de măsurile adoptate de către autoritățile române de suspendare a zborurilor și a curselor de transport rutier de persoane înspre și dinspre Italia. Aceștia nu au avut alternativă reală de a-și continua șederea pe teritoriul Republicii Italiene”.

La sosirea în țară, cei opt cetățeni români vor fi preluați de către Direcția de Sănătate Publică și plasați în carantină într-o unitate din București, în conformitate cu măsurile adoptate de către autoritățile române pentru cetățenii care vin în România din Italia.

„Având în vedere circumstanțele fără precedent în care ne aflăm la nivel global, în contextul epidemiei de COVID-19, MAE asigură în mod constant și sistematic informarea cetățenilor români aflați în străinătate prin atenționări de călătorie și buletine informative publicate pe site-ul MAE în cadrul secțiunii dedicate COVID-19, precum și prin site-urile și canalele de social media ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în străinătate”, adaugă MAE.

Italia a raportat, vineri seara, 250 de decese în 24 de ore, din cauza infecției cu noul coronavirus. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 2.547 de noi cazuri de îmbolnăvire și 250 de decese.

Numărul total al deceselor înregistrate în Italia a ajuns, vineri, la 1.266, iar cel al îmbolnăvirilor la 17.660.

La nivel mondial, până la ora transmiterii acestei știri, erau raportate 142.766 de cazuri și 5,373 de decese. Numărul persoanelor vindecate până acum este de 70.920.

Numărul românilor depistați pozitiv a ajuns la 82. Dintre aceștia, 23 au fost depistați în ultimele 24 de ore.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS