Confidenţialitate

Românii care merg în Germania la Campionatul European de Fotbal nu vor fi supuși controalelor suplimentare la aeroporturi | AUDIO

Suporterii români care merg în Germania la Campionatul European de Fotbal nu vor fi supuşi unor controale suplimentare în aeroporturi, dă asigurări ministrul Federal de Interne al Germaniei. Însă dacă vor veni cu mașinile la EURO, atunci vor fi nevoiţi să aştepte la frontierele terestre, a spus la București Nancy Faeser.

Nancy Faeser: „Fanii români care sosesc în Germania nu vor beneficia de controale diferite față de cele în cadrul sistemului Schengen”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Fanii români care sosesc în Germania nu vor beneficia de controale diferite față de cele în cadrul sistemului Schengen. Asta înseamnă că va fi o derulare mult mai rapidă a procedurilor de control la intrare. În ceea ce privește intrarea pe cale terestră, desigur, este mai de durată”, a precizat Nancy Faeser.

Cătălin Predoiu: „Să nu uite că fiecare dintre ei și toți laolaltă reprezintă România. Prin tot ceea ce fac acolo unde merg”

Mai mulţi poliţişti, jandarmi şi un ofiţer de informaţii din România vor fi trimişi în Germania în perioada Campionatul European de Fotbal, a anunţat ministrul Cătălin Predoiu, care le-a transmis un mesaj fanilor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Invitația mea către toți suporterii români care călătoresc în Germania cu ocazia acestui campionat, dar nu numai, este să încurajeze echipa națională cât mai mult, dar în același timp să nu uite că fiecare dintre ei și toți laolaltă reprezintă România. Prin tot ceea ce fac acolo unde merg”, a spus ministrul Cătălin Predoiu.

Euro 2024 va avea loc în perioada 14 iunie – 14 iulie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Federația Română de Fotbal a lansat titlul imnului Naționalei pentru Euro 2024. „Visăm împreună” este interpretat de 4 artiști | AUDIO | VIDEO