Confidenţialitate

Mai mulți români, blocați în Dubai din cauza inundațiilor abundente. Purtătorul de cuvânt al Guvernului, pentru Europa FM: „Urmează să fie repatriați” | AUDIO

Mai mulți români sunt blocați pe aeroportul din Dubai – după cele mai abundente ploi din ultimii 75 de ani. Printre aceștia – 20 de tineri, membri ai unui ansamblu muzical. Emiratele Arabe Unite se confruntă cu cele mai abundente ploi din ultimii 75 de ani. Drumurile principale se află în continuare sub ape, iar mai mulți turiști au rămas blocați pe aeroporturi, ca urmare a anulării zborurilor. Printre aceștia se află și un grup de 20 de tineri români, care urmează să fie repatriați.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei 20 de tineri, dintre care 8 minori si 12 majori, membri ai unui ansamblu muzical din Sibiu, și alți doi însoțitori ai acestora, au rămas în Dubai, după ce zborul le-a fost anulat din cauza furtunilor. Aceștia merseseră la un festival în Abu Dhabi.

Momentan, tinerii sunt cazați la un hotel și urmează să fie repatriați, a precizat pentru Europa FM Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

Alte două grupuri de români, care au ramas blocate in Aeroportul Internațional Dubai, au primit asistență consulară. Primul grup a revenit deja în țară. Celălalt a fost cazat la un hotel până la deblocarea zborurilor.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip: „Compania aeriană a asigurat deplasarea cetățenilor români din Dubai către Abu Dhabi”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Unul dintre cele două grupuri de cetățeni români a revenit în țară prin intermediul unei curse care a operat din Abu Dhabi. Compania aeriană a asigurat deplasarea cetățenilor români din Dubai către Abu Dhabi. Un al doilea grup de cetățeni români a fost sprijinit de catre agenția de turism în vederea cazării până la identificarea unei soluții pentru revenirea acestora pe teritoriul României, prin intermediul curselor aeriene, după reluarea acestora”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip.

Potrivit informațiilor MAE, puse la dispoziție de reprezentanții aeroportului și ai companiilor aeriene, cursele aeriene din Dubai ar urma să fie reluate în cursul acestei zile.

În contextul inundațiilor istorice, președintele Emiratelor Arabe Unite, șeicul Mohamed bin Nayan, a cerut autorităților să lucreze cât de rapid posibil pentru eliberarea infrastructurii țării și pentru limitarea daunelor, notează The Guardian.

Și statul vecin, Oman, a fost afectat de ploile abundente din ultimele zile – cel puțin 19 persoane și-au pierdut viața, potrivit unui comunicat al autorităților locale.

Alertă de inundații este și în Arabia Saudită, Kuweit și Qatar.

Sursa foto: X / Police Dubai

Citește și: Stare de alertă în Indonezia după eruperea vulcanului Ruang. Peste 800 de persoane au fost evacuate | VIDEO