Româncă stabilită în Florida, la Europa FM: Așteptăm să ne reluăm viața

Avansând pe uscat, uraganul Irma a fost retrogradat la categoria de furtună tropicală cu rafale de vânt de peste 120 km pe oră, potrivit CNN.

Centrul furtunii este în continuare în nord-vestul Floridei, dar se așteaptă să ajungă în această noapte la granița cu Georgia, unde există risc de inundații.

Orașul Tampa s-a aflat sub amenințarea uraganului noaptea trecută, dar astăzi, primarul Bob Buckhorn a declarat că pagubele n-ar fi atât de mari cât se anticipase.

Simona Botezan, o româncă stabilită la Tampa, a părăsit zona amenințată de uraganul Irma încă de la sfârșitul săptămânii trecute și se află acum în Virginia, unde s-a adăpostit la niște prieteni, împreună cu familia, după cum a povestit pentru Europa FM:

Am văzut un mesaj al primarului din Tampa care zicea că mai există pericol de inundații, ploaia nu s-a oprit, viteza vântului a scăzut. Noi suntem (locuim – n.r.) într-o zonă inundabilă. Ce am mai văzut la televizor… se retrăsese apa și se aștepta să se întoarcă vântul de la est la vest să înceapă inundațiile. Chiar nu știm dacă strada noastră este inundată, dacă în cartierul nostru se poate intra sau nu. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Evacuarea a fost urmată de un drum de 17 ore, bară la bară, cu oameni care dormeau în mașini pentru că hotelurile erau pline. Adăposturile puse la dispoziție de autorități sunt insuficiente , iar condițiile sunt proaste. Din nou, Simona Botezan, stabilită la Tampa, în Florida: Adăposturile sunt într-o hală mare, plină de paturi, unde lumea vine cu bagaj, cu copii, cu căței… nu ai unde să mănânci, nu ai unde să te speli. În cartierul nostru, școlile sunt închise, biroul soțului meu – la fel. Așteptăm să ne putem întoarce și să ne reluăm viața.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cel puțin 4 persoane și-au pierdut viața în urma Uraganului fără precedent Irma, iar autoritățile au emis ordine de evacuare pentru 7 milioane de oameni.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS