Confidenţialitate

Românca sechestrată şi maltratată în Italia este spitalizată

Tânăra din România care a fost sechestrată şi maltratată în Italia a fost internată într-un spital și îi sunt oferite îngrijiri medicale și consiliere psihologică.

Cei doi copii ai ei se află într-un centru de asistenţă socială, a transmis Ministerul Afacerilor Externe.

Femeia va mai rămâne în Italia până la finalizarea anchetei.

Românca în vârstă de 29 de ani și cei doi copii au fost salvați de carabinieri, după ce femeia a fost sechestrată timp de zece ani într-un beci.

Femeia a ajuns în Italia la 19 ani când a fost angajată  ca îngrijitoare pentru o bătrână.

La scurt timp, după moartea bătrânei, tânăra a început să fie abuzată sexual de  fiul ei.

După ce a fost ţinută prizonieră în mai multe locuinţe, românca a fost sechestrată în localitatea Gizzeria, în beciul unei case dărăpănate, printre şobolani şi gândaci, fără apă, toaletă sau lumină şi cu cutii de carton servind drept pat.

Pentru a o împiedica să fugă, bărbatul a încuiat uşa cu lanţuri.

În urma abuzurilor sexuale, femeia a născut noi copii, un băiat acum în vârstă de 9 ani şi o fetiţă de 3 ani și a fost sechestrată şi abuzată chiar şi în timpul celor două sarcini, fără fi îngrijită de vreun medic.

Cazul a fost descoperit de către autorităţi după ce italianul, care se afla în maşină cu copilul de 9 ani, a fost oprit la un control în trafic, iar carabinierilor le-a atras atenţia starea în care se afla băiatul – murdar şi cu hainele rupte şi au cerut să stea de vorbă cu mama băiatului.