Confidenţialitate

Românca rănită în atacul de la Londra, operată. Starea ei este critică

Românca rănită în atacul de la Londra este în continuare în stare critică. Aceasta a fost operată miercuri noapte de medicii britanici, însă pericolul nu a trecut şi se află sub strictă supraveghere, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Prietenul acesteia a fost rănit ușor și a fost externat din spital.

”Din ceea ce mi-a spus domnul ambasador (Dan Mihalache – n.r.), pare că ce a fost greu azi-noapte în urma intevenţiei chirurgicale a trecut, dar în continuare se află sub strictă observaţie. Pericolul nu a trecut, important este să fim şi alături de familie, să ajutăm cu ceea ce putem”, a spus Sorin Grindeanu.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, miercuri seară, că cei doi români răniţi în atacul de la Londra sunt un bărbat şi o femeie, turişti, iar femeia se află într-o stare “relativ critică”, ea fiind lovită de maşina atacatorului pe podul Westminster şi aruncată de pe pod.

Cei doi urmau să se căsătorească în curând, iar vineri este ziua de naştere a bărbatului.

Pe de altă parte, șeful Guvernului a precizat că este muţumit de modul în care reprezentanţii ambasadei României în Marea Britanie au gestionat situaţia în ceea ce îi priveşte pe cei doi români răniţi în urma atentatului.

”Daţi-mi voie să transmit compasiune mea, a noastră, a Guvernului pentru familiile victimelor, pentru cei care au suferit în urma acestui act petrecut la Londra. Vreau să vă spun că inclusiv în urmă cu câteva minute am avut o discuţie cu ambasadorul României la Londra, am fost în permanentă legătură şi cu Ministerul Afacerilor Extrene şi cu domnul ambasador. Vreau să-i felicit pentru modul în care au gestionat la Londra situaţia, s-a constituit acea celuă de criză, sunt în permanentă legătură cu cei doi români şi cu familiile lor. Sperăm într-un final fericit în ceea ce înseamnă una dintre victime. Cealaltă, aşa cum ştiţi, este în afara oricărui pericol”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.