Româncă din Catalonia: ”Polițistii dădeau unde apucau, nu conta că erau copii sau bătrâni” (AUDIO)

Polițistii dădeau unde apucau, nu conta că erau copii, bătrâni sau tineri” – mărturisește la Europa FM o româncă stabilită de 8 ani în Catalonia. Adina Mocanu spune că situația s-a tensionat puternic în ultimele ore iar vinovați de această situație ar fi polițiștii spanioli care au intervenit foarte dur.

”Erau cu cărucioare, părinți care așteptau cu copii în brațe iar poliția când a ieșit a lovit în oricine. Nu era că poliția voia să sperie lumea ca să plece. Nu. Pur și simplu brutal. Dădeau unde apucau, nu conta că era copil, bătrân. Dacă nu apărea poliția, dacă îi lăsau să voteze nu era o situație tensionata”, spune Adina Mocanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Tocmai aceste violențe au adâncit criza dintre Madrid și Catalonia. Tendințele separționiste au devenit mai puternice acum spune Adina Mocanu.

”Eu nu am drept de vot pentru că nu am cetățenie. Dar oamenii  (n.r catalanii) dacă înainte poate nu voiau separația de Spania, acum când au văzut situația, au spus că noi nu mai vrem să avem legătură cu Spania. Noi vrem independență”, a mai spus românca.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Poliția spaniolă a intervenit în forță pentru a opri referendumul pentru independență din Catalonia. Aproape 500 de oameni au fost răniți, inclusiv femei și bătrâni.

Forțele de ordine au năvălit în secțiile de votare, au spart ușile și au confiscat urnele.

În tot acest timp catalanii strigau “Afară cu forțele de ocupație!” și cântau imnul bogatei regiuni din nord-estul Spaniei.

Polițiștii au tras cu gloanțe de cauciuc și au folosit bastoanele și gazele lacrimogene.

Imagini cu brutalitatea poliției fac deja înconjorul lumii.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS