Româncă aflată în Grecia: Sunt probleme cu furnizarea apei potabile

În Grecia, doi romani și-au pierdut viața în urma furtunii de miercuri seara din Halkidiki, iar un altul a fost transportat la spital. Românii care au murit – o femeie şi un băiat de 8 ani – se aflau într-o taverna din zona Nea Plagia, când acoperișul imobilului s-a prăbuşit ca urmare a fenomenelor meteo extreme, vânt foarte puternic, ploaie şi grindină. Alte patru persoane au murit, iar câteva zeci au fost rănite.

Intre timp, Ministerul roman de Externe a emis o avertizare de călătorie. Până vineri, 12 iulie este în vigoare un cod roșu de furtuni și ploi torențială, valabil pentru zona Salonic.

Am reușit să stam de vorba cu Roxana Nicu, o româncă aflata acum în Halkidiki. Ea ne-a povestit ca a fost intrerupta furniazrea energiei electrice. In plus, sunt probleme si cu furnizarea apei potabile.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă +306978996222 și cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS