Confidenţialitate

Spania: Patru tone de cocaină, confiscate de pe o barcă în care se afla și un român | AUDIO

În Spania, patru tone de cocaină au fost confiscate de pe o barcă la sud de Insulele Canare.  În barcă se aflau 4 persoane de diferite naționalități, printre care și un român. Toți cei 4 au fost arestați. 

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Barca a fost localizată la aproximativ 500 de mile marine (920 de kilometri) la sud de acest arhipelag spaniol situat în largul coastelor de nord-vest ale Africii. La bord, poliţia a găsit 4.350 de kilograme de cocaină. Cele patru persoane aflate la bord: un spaniol, un marocan, un moldovean şi un român, au fost arestaţi.

„Ruta atlantică a cocainei” este folosită de traficanţii „care transportă narcotice din America Latină până în mijlocul Oceanului Atlantic înainte de a le introduce pe continentul european”, a explicat poliţia. Această nouă captură confirmă, încă o dată, că Spania este unul dintre principalele puncte de intrare a drogurilor în Europa, atât din cauza legăturilor sale cu America Latină, de unde provine cocaina, cât şi a proximităţii cu nordul Africii, unde se produce canabis.

Pe lângă forţele de ordine spaniole au luat parte la operațiune mai multe servicii internaţionale, cum ar fi  Agenţia britanică de combatere a criminalităţii organizate (NCA) şi Agenţia americană antidrog (DEA).

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Hoți de catalizatoare auto din Franța, prinși în România | AUDIO