Confidenţialitate

ROMALIMENTA: De la 1 iunie, mâncarea se va ieftini cu 15%

Primele reacții după ce guvernanții au decis să scadă TVA pentru toate produsele agro-alimentare: optimiști, liderii patronatelor din industria alimentară anunță ieftiniri chiar și cu 15% de la 1 iunie; Asociația Fermierilor ne transmite că nu trebuie să visăm la fructe și legume mai ieftine în piețe după respectiva dată.

Președintele Federației Patronatelor din Industria Alimentară – ROMALIMENTA, Sorin Minea, consideră că e bine că Guvernul a decis să scadă TVA pentru alimente la 9 % -și nu cota generală, de la 24 la 20 de procente.

Sorin Minea este optimist: efectele se vor vedea a doua zi după ce măsura va intra în vigoare.

Liderul “Romalimenta” crede că mâncarea se va ieftini cu 15%, exact reducerea pe care a operat-o Guvernul pentru TVA (de la 24 de procente, la 9).

Astfel, spune Sorin Minea, ieftinierea produselor agro-alimentare va putea fi observată în pieţe, centre comerciale și în untăți de alimentație publică, inclusiv restaurante.

Însă, Asociația Fermierilor din România se arată rezervată în privința scăderii prețurilor pentru legume și fructe – mai ales în piețe.

Acolo, produsele sunt vândute de intermediari care nu oferă factură sau bon fiscal și e posibil să nu țină cont de reducerea TVA, spune vicepreședintele Asociației Fermierilor, Ion Cioroianu.