Confidenţialitate

Romaero are din nou dreptul să repare avioane civile. Guvernul a aprobat planul de restructurare prin care se va dubla numărul angajaților | AUDIO

Compania de stat Romaero are din nou dreptul să repare avioane civile. Acesta fusese suspendat de Autoritatea Aeronautică Civilă la jumătatea lunii octombrie. Motivul? Romaero nu are suficienți angajați calificați care să se ocupe de reparațiile aeronavelor companiilor comerciale cu care are contracte.

Planul de restructurare a Romaero, aprobat de Guvern, prevede creșterea numărului de salariați de la 609 în prezent la peste 1.200. Acum, Romaero reprimit licenta de asigurare a serviciilor de mentenanţă pentru aeronavele civile, a anunţat ministrul Economiei, Florin Spătaru:

„Faptul că avem această licență nu înseamnă că toate problemele cu care s-au confruntat sunt rezolvate.”

Recent, Executivul a decis sa aloce bani de la Fondul de Rezervă pentru a plăti salariile a cel mult 40 de angajati ai companiei, care fusesera neachitate de cateva luni.

Ministrul Economiei spune că acum au fost identificate surse de venituri pentru deblocarea fluxurilor de producţie şi plata salariilor:

„Nu putem spune că lucrul ăsta se va întâmpla de mâine dar am discutat cu cei din echipa de conducere și cu membrii Consiliului de Administrația pentru a rezolva această situație.”

Ministerul Economiei este decis să facă o majorare de capital social, să vină cu un flux financiar, doar că un astfel de demers trebuie făcut de toţi acţionarii, a mai spus ministrul.

Potrivit economedia.ro, Romaero încearcă să restabilească legăturile comerciale cu compania britanică Britten-Norman, dar – intre timp – a pierdut un contract de mentenanță de 3 milioane de euro cu Ryanair.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Înregistrări făcute în cabina unui avion cu pasageri prăbușit în 2009, făcute publice. „Nu mai am controlul”. „O să cădem!” | AUDIO